De sticker…

Jullie zullen het vast wel herkennen. Jaren woon je bij elkaar in dezelfde wijk, maar veel verder dan korte groet kom je niet. We hebben het allemaal druk met ons eigen leven en als wij onze kinderen of honden uitlaten, hebben we andere dingen aan ons hoofd.

Zo kwam ik laatst iemand tegen, die net bij ons om de hoek woont. Twee jaar geleden zijn wij tegelijk in de buurt komen wonen. Iedere keer hadden wij elkaar wel gegroet, maar daar bleef het bij. Dit keer raakten wij wel aan de praat. Ik vertelde hem dat ik een uitlaatdienst heb. Hij was gelijk geïnteresseerd, want ook zijn hond gaat met een uitlaatdienst mee. Heb je dan een bus, was zijn vraag. Verbaasd keek ik hem aan. Mijn bus staat altijd voor de deur als ik niet aan het werk ben. Nee, hij had mijn bus nog nooit gezien. Voor de zekerheid keek ik snel of er niet een blinden geleide hond naast hem stond.

Opeens ging er bij hem een lichtje branden. Wacht even, er staat wel altijd een bus maar daar zit een sticker op dat honden verboden zijn. Hij was dan ook in de veronderstelling, dat het busje door een klusser overgenomen was van een uitlaatdienst en er nu geen honden meer in mochten.

Ik maar denken dat ik een sticker had van verboden te poepen voor honden, in de soms ijdele hoop dat mijn viervoeters dat zouden begrijpen. Ik snap nu pas, dat sommige honden spartelend de bus ingedragen moesten worden. Zij hadden beter naar de sticker gekeken dan ik!

Katjakatja

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: