Studiedag…

IMG_7520

Laatst haalde ik onze Stan op, een Beagle. Dit keer keken niet alleen twee trouwe hondenogen mij aan, maar ook twee paar vragende kinderoogjes. Ze hadden die dag een studiedag en moeders vroeg of ze misschien mee mochten. Uit enthousiasme zeg je gelijk ja, maar opeens bedacht ik mij de logistieke problemen.

Sammie zou nu haar plaats op de bank naast mij moeten afstaan. Ook alle andere dingen, die ik graag naast mij heb, moesten verhuizen. Natuurlijk had ik net die dag twee waterbakken bij het vuil moeten scoren voor het veld. Wie zegt er tenslotte nee als je zo’n zandschelp weggegooid ziet worden?

De grote blauwe schelpen stond nu in een groot hok. Waar moest ik al mijn riemen, halsbanden, eten en drinken laten? Om het nog maar niet over Sammie te hebben!

Terwijl ik nog druk aan het puzzelen was, stonden de kleintjes al naast mij met hun jassen en schoenen aan. Uiteindelijk met stapelen en stouwen een plekje voor alles gevonden. Sammie was weer geweldig en liet zich dubbelvouwen in een klein bovenhok.

Verder ging mijn ronde met twee kleine hummels naast mij, die met grote ogen om zich heen zaten te kijken. Ze waren duidelijk op een groot avontuur. Nog twee adressen en we zouden op het grote veld zijn. Tijd voor duidelijke afspraken maken. Honden kunnen nu eenmaal wild doen, snuffelen, tegen je op willen springen of simpelweg omver werpen. Je weet gewoon niet wat honden gaan doen en Simon is 8 en Tessa is 10 jaar oud.

Geen ballen gooien of stokken werpen. Niet rennen of wild doen, want niet alle hondjes houden daar van en alles wat ik nog meer kon bedenken. We beklonken de net afgesproken regels vol vertrouwen met een high five!

Het ging werkelijk super. Zoveel hondjes hadden ze nog nooit gezien. Hans en ik hadden er samen twintig. Wat een lol hadden ze en ze begrepen niet dat het uur al weer voorbij was. Dit keer had ik meer moeite om de kinderen weer in te laden, dan de hondjes.

Wie gaan we nu ophalen? Nee, we gaan de hondjes nu allemaal eerst terugbrengen en jullie zijn het tweede adres. Ah, mogen we langer blijven. Je kan Stan toch later terug brengen? Nee lieverds, vandaag lukt dat niet met mijn route…

Ik denk dat ze de volgende dag op school aardig wat te vertellen hadden!

Katja

DSC_0010

Advertentie

1 Response so far »

  1. 1

    Caroladevree said,

    Tessa en Simon kwamen inderdaad met mooie verhalen thuis. Ze vinden het geweldig! Nu maar hopen dat er snel weer een studiedag op school is 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: