Nachtmerries…

Er zijn natuurlijk tijdens het werk allerlei dingen die mis kunnen gaan of dat het net niet zo loopt als je had gepland. Er zijn kleine dingen, maar ook doemscenario’s. Waar ik zelf altijd nachtmerries van heb is dat er iets met de sleutels gebeurd. Ik zie het al helemaal voor me als ik een over een brug loop of een lift instap… de sleutels vallen in het water of in de liftschacht!

Uiteraard is voor alles een eerste keer en afgelopen vrijdag was het zover. Ik kreeg een telefoontje van Hans dat hij een probleempje had. Hij had net de eerste hond van de middaggroep terug gebracht en deze hond woont op een woonboot. Je voelt hem al aankomen… Hans draait net de deur op slot en ziet zo één van de sleutels de gracht in verdwijnen!

De ring waar de sleutels aan vast zaten was open geschoten. Hij controleerde gelijk welke sleutels hij miste en gelukkig was het er inderdaad maar één. Nadeel was dat die hond nog in de bus zat en dus niet thuis gebracht kon worden. Hans nam de hond mee naar ons eigen huis en daar dan maar wachten tot het baasje thuis was.

Gelijk wel de baas gebeld en de situatie uitgelegd. Hij kwam met het briljante idee om met een grote magneet te proberen de sleutels als het ware op te vissen. Hans is dus voor het eerst in zijn leven gaan vissen. Het duurde niet lang of hij had de sleutel te pakken! De baas van de hond was ondertussen ook thuis gekomen en zo kon Hans de hond weer thuis afzetten.

Al met al een nachtmerrie die werkelijkheid was geworden, maar uiteindelijk komt alles toch weer op zijn pootjes terecht!

Eef

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: