Ons veld…

Voorgeschiedenis…

Al jaren zijn wij op zoek naar een eigen terrein om de honden mee naar toe te kunnen nemen. Veel honden kunnen nu eenmaal niet los uitgelaten worden. Je hebt de weglopers, de met anderen meelopers, de naar huis lopers, de ik kan niet meer zo ver lopers en zelfs de ik mag nog niet zo lang lopers. De groep valt uit elkaar, met alle gevolgen van dien.

Ooit hadden wij een veld, maar moesten dit helaas verlaten. Het was niet precies wat wij zochten, maar wij waren blij. Diverse klanten hielpen ons en binnen twee dagen, hadden wij een plek waar de honden los konden lopen. Een plek waar niemand last van ons had.

Wij moesten noodgedwongen weer met de honden naar het park. Het aantal uitlaatdiensten was knap gegroeid en het park raakte overvol. Niet iedereen was daarvan gecharmeerd en wij zagen de bui al hangen. Wij hebben dan ook onze medewerking verleend aan een uitzending van TV West over het uitlaatprobleem in Delft.

Een wethouder had deze uitzending gezien en nodigde ons uit op het Gemeentehuis. Tijd om te douchen of zelfs om te kleden hadden wij niet en een dergelijke kans laat je natuurlijk niet lopen. Wij werden net niet verwijderd door de veiligheidsdienst…

De wethouder luisterde en wij moesten een lijst maken van de terreinen, die wij wel geschikt zouden vinden voor een uitlaatdienst. Ik had de moed al opgegeven, maar Eef blijkt meer Pitbull bloed in haar aderen te hebben. Zij beet zich vast in haar droom en het ongelooflijke gebeurde, wij kregen een ja en wel op het meest prachtige stuk land wat wij ons konden wensen!

Het oude terrein van de KC aan de Jan de Oudeweg mochten wij gaan huren. Zou deze huur toch opgezegd gaan worden vanwege een ander bestemmingsplan, dan krijgen wij de tijd om iets nieuws te zoeken.

Het nu…

Sinds half juni lopen wij dan ook apetrots over ons veld. Het is er werkelijk prachtig! Er is enorm veel werk verzet, mede ook door klanten en bekenden. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar dan heb je ook werkelijk een paradijsje.

Het veld mag je rustig een uniek stukje natuur in Delft noemen. Het is één hectare groot en rondom voorzien van een twee meter hoog hek. Ook hebben wij een sluis aangelegd voor onze busjes, zodat de honden niet kunnen ontsnappen bij het laden en lossen. Er staan overal bomen en schept zo bijna het idee dat wij op de Veluwe zitten. Er zijn stukjes bos voor de honden die nog weten waar hun neus voor dient. Onder een grote heuvel zit een enorme rioolpijp, waar de honden lekker op onderzoek uit kunnen gaan of gewoon doorheen kunnen rennen. Er zijn diverse flinke grasvelden, waar ze zalig kunnen ravotten. Er is genoeg zand om in te graven. Er is schaduw voor de warme zomerdagen. Er is water in bakken voor onze zwemmers. Overal liggen stokken en ballen, een ware utopie voor onze hondjes!

Ieder hond kan nu zijn eigen gang gaan. De oudere hondjes kunnen hun eigen tempo bepalen. Een beetje luieren of wat rond scharrelen. Andere honden kunnen even helemaal uit hun dak gaan. Lekker rennen of een partijtje spelen. Voor iedere hond is er wel iets te beleven. Niemand zit vast aan een riem, niemand kan weglopen. Niemand loopt elkaar in de weg. Het terrein is zelfs zo groot, dat wij soms toch op zoek moeten naar één van onze cliënten!

Veel hondjes hebben wij al zien veranderen en alleen maar ten goede. Zelfs onze angsthaasjes, die vroeger steevast naast ons bleven lopen, zoeken nu hun eigen weg. Honden, die vroeger nooit los konden, hebben nu alle vrijheid. Honden die genoeg hebben aan het bakken in een zonnetje, krijgen nu de kans. Honden die niet van regen houden, kunnen nu toch struinen onder het struikgewas. Het is niet zozeer ons veld geworden, als wel hun veld. Veld is dan ook een totaal verkeerd woord voor dit prachtig stukje terrein, met al zijn variaties en mogelijkheden.

Iedereen is te allen tijde uitgenodigd, zodat u zelf kunt zien waarom wij allemaal zo enthousiast zijn. Uw hondjes zullen u het veld wel laten zien!

Katja

Advertentie

1 Response so far »

  1. 1

    Miranda DIjkshoorn said,

    Het ziet er inderdaad geweldig uit. Ben er met Ben al eens langs gelopen, maar toen waren jullie er niet. Kom binnenkort nog een keertje buurten en dan maar hopen dat jullie er zijn.

    Groetjes,
    Miranda


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: