Mist u iets in de kleur oranje?

Een eigen veld hebben, heeft ook zo zijn nadelen. Hoe idyllisch ons vak ook klinkt, er zitten kantjes aan waar weinigen rekening mee houden. Vaste voorbijgangers denken inmiddels, dat wij allemaal lid van een sekte zijn. Iedere keer zien zij ons diep in gebed verzonken en al starend naar de grond over de vlakte heen en weer lopen. Deze devote houding heeft echter praktische achtergronden. Wij zijn aan het poep speuren…

Het is inmiddels een ware sport geworden om alle hopen op tijd te ontdenken. Teveel hondjes zien een ander honds hoopje nog steeds als een gourmet maaltijd. Ze doen hun uiterste best om deze extra pitamientjes op te peuzelen, voordat wij ze voor kunnen zijn. Inmiddels zijn onze reukinstincten dan ook uitstekend ontwikkeld en zijn wij ze steeds voor. Ook is het wel prettig het veld schoon te houden, zodat je zelf niet overal in stapt, de honden er niet in kunnen rollen en het ook niet gaat stinken.

Dag in, dag uit verzamelen wij vele kilo’s poep. Originele hondenpoepzakjes zijn voor deze hoeveelheden veel te duur en wij hebben een studie gedaan naar welke boterhamzakjes bestand zijn tegen dit oneigenlijk gebruik. Ik weet nu ook waarom een bekende winkelketen een lachende nar als reclame gebruikt voor extra korting. Mijn iets wat scherpe nagels gaan tijdens het vergaren van mijn doel, keer op keer dwars door deze zakjes heen. Ik geef toe, ik zou mijn nagels wat korter kunnen houden maar toch. Je bent en blijf vrouw en wil ondanks de eeuwige joggingbroek, toch ook wat anders uitstralen. Die rottige nar mag van mij echter voortaan het dak op en mijn in een deuk liggende collega ook. Gelukkig is mijn bus nu wel uitgerust met alle mogelijke schoonmaakmiddelen!

Ondanks onze ervaring in de verschillende hoopjes en hopen, stonden wij wel heel erg te kijken van deze fluorescerende oranje flatsen. Wij zijn het slechts twee keer tegengekomen en hebben nooit kunnen ontdekken wie de gelukkige dumper was. Mocht u echter iets in deze kleur missen, dan weet u nu waar het gebleven is!

Katja

Advertentie

1 Response so far »

  1. 1

    Yvonne (Dambo&Maxie) said,

    Ik gebruik al jaren zakjes van de Lidl. Dit zijn de enige zakjes waarbij ik niet het gevoel heb dat ik rechtstreeks contact met het voormailg voer van mijn mannen heb.


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: