Ons Modder Monster… Layla.


Kunt u de blonde labrador vinden?

Diep in de polder lag vorig jaar ons tijdelijk veld. Helemaal geweldig met droog weer, voor waterratten een zwemparadijs als het regende, maar als het veld weer ging opdrogen… alleen maar modderpoelen. Er ontstond een waar moeras. Onze honden waren er zeer over te spreken, wij wat minder. Wij moesten ze tenslotte weer enigszins toonbaar maken voordat ze naar huis gingen.

Onze Layla genoot wel het meeste van deze extra schoonheidsbehandeling. Deze blonde labrador hield het alleen niet bij een klein gezichtsmasker. Nee, deze dame verkoos een totale lichaamsbehandeling en begon dan ook gelijk helemaal in de modder te rollen. Ik natuurlijk direct inspringen om te proberen haar uit de modderpoel te halen. Katja vond het echter een leuk idee om hier wat foto’s van te maken. Mevrouw had het zo naar de zin… Katja later wat minder.

Toen Layla echt helemaal zwart was, realiseerden wij ons pas dat ze zo thuis niet afgezet kon worden. De baasjes hebben beige tapijt liggen en willen dat natuurlijk graag zo houden. Hoe moest ik haar in hemelsnaam schoon krijgen?

Opeens keek ik Katja aan. Zij moest Layla vandaag terugbrengen en niet ik! Vrolijk lachend spoorde ik ons modder monster aan om er nog eens lekker een schepje bovenop te doen. Zij liet zich dat geen twee keer zeggen. Ze had de tijd van haar leven!

Katja heeft haar in de naast liggende sloot gelukkig redelijk schoon gekregen. Wij hebben naderhand niets van de baasjes gehoord. Blijkbaar is het tapijt gewoon beige gebleven en niet zwart geworden.

Eef

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: