Dambo en Max, onze hartenbrekers.

Dambo, een herder mixje, is als puppy zwaar mishandeld. Zoals zijn baasje zelf zegt, ziet zijn schedel eruit als een jigsaw puzzle en heeft hij er ook een verlamde tong aan overgehouden. Veel liefde en zorg hebben hem er bovenop geholpen. Toch heeft Dambo ergens een tik van de molen gekregen. Liefkozend noemen wij hem dan ook soms Dombo. Hij rent in volle vaart achter treinen aan en door de verlamming van zijn tong, hangt deze de hele dag uit zijn bek. Ook zijn oogjes ploppen er een beetje uit en door het gebit waar werkelijk niets van klopt, heeft hij het uiterlijk van een clowntje. Ondanks het slechte verleden en waarschijnlijk door het mandje, waar hij zo liefdevol is opgevangen, heeft Dambo heel veel plezier in het leven en geniet hij met volle teugen. Wij genieten weer van hem en hij maakt ons helemaal blij!

Zijn maatje is Max, de Beagle. Max is idolaat van Dambo. Waar Dambo gaat, gaat dit ongeleide projectiel. Als één jarige kwam hij na drie gezinnen pas terecht bij zijn grote vriend. Ook onze Max had dus het nodige achter de rug. Max is gek op ons en als je hem ophaalt, gaat zijn staartje tekeer en ik durf te zweren dat hij zelfs naar mij lacht. Helaas werd Max ziek en niet zo’n klein beetje ook. Voor lange tijd kon Max niet meelopen. Wij vluchtten dan ook met Dambo het huis uit. Na een week had Max dit door en bleef op de bank liggen, terwijl ik zijn vriendje wel aanlijnde en ik hals over kop de deur uitsnelde. Mijn hart brak bij het zien van die verdrietige ogen…

Een paar weken hebben wij Max dan ook alleen een blokje om gegeven en ging Dambo extra vaak met ons mee. Max snapte dit niet. Hij wilde mee met de bus, niet zo’n stom stukje aan een riem. Respect gaat uit naar zijn baasje, die zelfs tussen de middag tijd vrij maakte om alsnog Max een beetje geluk te schenken.

Max loopt inmiddels gelukkig weer mee met ons en zijn grote vriend. Wij houden rekening met zijn conditie en tillen Dikkie Dik in en uit de bus. Hij gaat lekker mee naar het veld, waar hij helemaal uit zijn dak gaat. Nee, eigenlijk is dat niet de bedoeling maar hou zo’n stuiterbal maar eens tegen als hij zijn energie kwijt moet! Wij letten wel heel goed op, dat het niet te ver gaat. Wij willen hem voor geen goud kwijt.

Wij weten niet wat de toekomst gaat brengen. Dambo hoort bij Max, Max hoort bij Dambo. Samen horen zij, zolang als het kan, bij De Roedel, bij ons!

Katja

Advertentie

3 Reacties so far »

 1. 1

  Yvonne (Dambo&Maxie) said,

  Er schieten nu wel een beetje blije traantjes in mijn ogen. Wist niet dat jullie de mannen zo goed kennen. Heb Dambo altijd verteld dat het treinen jagen ons grote geheim was . Het leukste vind ik altijd als 2 treinen elkaar passeren, dat weet hij het ff niet meer. :-)).
  Bedankt fijne meiden!!!
  Yvonne, Dambo & Maxie

 2. 3

  nicole said,

  Inderdaad ook complimenten aan Yvonne.
  Hoe vaak ik haar tussendoor thuis zie komen(woont 3 deuren verder dan mij) om Max uit te laten terwijl ze zelf ook werkt.
  Zoveel liefde voor der honden en haar honden voor haar uiteraard!Zoals het hoort. 🙂

  Groetjes Nicole & Pursey


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: