Zeg ken jij de mosselman?

Nou wij wel hoor! Hier het verhaal van onze eigen mosselman, Jelle.

Wij laten zeer veel verschillende honden uit. Van chihuahua’s tot bouviers, in alle maten en soorten. Al deze honden hebben dan ook ieder hun eigen gebruiksaanwijzing en karaktertrekken.

Jelle is een bruine labrador en zoals de meeste labradors, gek op water en natuurlijk eten. Tijdens de wandelingen ligt hij ook meer in het water, dan dat hij op het droge loopt. In Midden Delfland is het water niet heel erg diep en de grotere honden kunnen er bijna overal gewoon doorheen waden. Jelle weet dan ook zijn favoriete bezigheden uitmuntend te combineren.

Iedere wandeling is het dan ook raak. Jelle gaat op zijn eigen houtje op zoek naar mosselen. Meneer is nog een fijnproever ook. Hij springt het water in en gaat met zijn hele kop onder water, terwijl hij met zijn poten de mosselen uit de grond wroet!

Jelle kan soms wel een minuut lang met zijn kop onder water blijven en dan zie je alleen nog maar het puntje van zijn staart. Als hij een mossel gevonden heeft, neemt hij die mee naar de kant. Hij kraakt de schelp open en smikkelt de mossel op.

De eerste keer zag ik het met verbazing aan. Welke hond gaat nu koppie onder op zoek naar mosselen? Af en toe vond ik wel dat hij erg lang onder water bleef, maar hij zou zelf wel weer naar boven komen als zijn lucht op was. Ik heb een hond nog nooit zo te werk zien gaan en het is zeker een hele bijzondere manier om je lunch te vergaren!

Delen met ons zit er echter niet bij…

Eef

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: