Maxie

Er zijn honden in onze roedel, die zich een bepaalde rol toe-eigenen. Ik bedoel niet de rol van de leider van de roedel of zijn volgers. Nee ik bedoel hiermee beschermer van de groep. Zo hebben wij Maxie, een teefje van ongeveer 25 cm hoog, een mixje.

Maxie sluit de groep altijd en loopt met opzet helemaal achteraan. Wie er ook aan komt, mens of hond, Maxie gaat blaffen. Eigenlijk is het mix van huilen en blaffen tegelijk. Mevrouw gaat op haar achterpootjes staan, voorpootjes gaan omhoog en zij maakt zichzelf zeker wel 5 cm langer. Wie zou daar niet van onder de indruk zijn?

Negen van de tien honden lopen dan ook met een boog om haar heen en pas als ze echt weg zijn komt ze weer aanrennen. Haar taak is volbracht. Trots en tevreden hobbelt ze weer mee met de rest.

De meeste mensen die haar zien, vinden haar heel schattig tot ze gaat blaffen. Ze beginnen dan wel te lachen, maar zijn ook wat geschrokken. Dit verwacht je niet bij zo’n klein hondje!

Laat dit nu precies de bedoeling zijn van Maxie. Ik ben misschien dan wel klein, maar ik ben ook heel erg stoer en dit is wel mijn Roedel!

Katja

Advertentie

1 Response so far »

  1. 1

    Ankie en Harry said,

    Hierbij de reactie van Maxi (zonder e, want zo schrijf je mijn franse naam correct…….) Zoals Katja al opmerkte ben ik onverscrokken: ik denk namelijk GROOT. en op deze manier bescherm ik al mijn vrienden en vriendinnen (en baasjes) tegen alle onheil, dat op hun pad komt. Ik heb het erg naar mijn zin bij de Roedel maar ben uitgeput als ik weer thuis kom. Gelukkig hebben ze een lekkere bank, die ik eerst even (tijdelijk) poesvrij moet maken………….
    Groetjes
    Maxi


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: